Het parochieteam van de Jozefparochie wenst iedereen een Zalig Nieuwjaar!

Moge het licht van Christus ons begeleiden alle dagen van 2017!Huiszegen
Het is een goede gewoonte om bij gelegenheid van het nieuwe jaar het huis te laten zegenen door een priester of diaken. Dat is dikwijls niet mogelijk. Om in deze leemte te voorzien, bieden wij u bijgaand een huiszegen aan, die u boven de deur van uw woning of huiskamer kunt hangen. Neem hem mee naar de kerk en laat hem zegenen.


Betekenis
De letters C+M+B worden in verband gebracht met de namen die vanuit de traditie aan de wijzen uit het oosten zijn gegeven: Caspar, Melchior en Balthasar. Maar deze letters betekenen nog meer. Zij zijn ook de beginletters van de zegentekst “Christus Mansionem Benedicat”, vertaald “Christus zegene dit huis”.

De letters worden ook in verband gebracht met de drievoudige openbaring van de Heer. Kerstmis is het feest van de openbaring aan alle mensen. Deze openbaring van God wordt gevierd met Driekoningen, bij het feest van de Doop van de Heer en bij het eerste wonder van Christus in Kana. Zo wijzen de letters ook naar deze feesten: de bruiloft in Kana (Cana), de aanbidding van de Wijzen (Magi) en de Doop van de Heer in de Jordaan (Baptisma).

U kunt de zegen hier downloaden.