Afgelopen donderdagavond hebben we met een grote groep genoten van een zeer geslaagde adventsmaaltijd. Het was druk en gezellig en tot in de puntjes georganiseerd. De dames Jolanda Luitjes en Mieke Niekus hadden de zaal omgetoverd tot feestelijk geheel met prachtig versierde tafels. Ook het eten was verrukkelijk en ging op tot het laatste schepje.

De maaltijd was georganiseerd voor de Stiching Dream die zwangere moeders die HIV of aids hebben helpen met medicatie, voedsel en persoonlijke begeleiding. Hierdoor kunnen kinderen zonder HIV geboren worden en blijven de moeders gezond genoeg om hun kind op te voeden. Op deze manier worden twee generaties gered in een van de armste landen van Afrika, Malawi.

Een aansprekend doel dat vele parochianen naar de Jozef had gebracht om samen te zijn. Ook hebben we kort stilgestaan bij het feest van Maria Onbevlekt Ontvangen met het volgende gebed:

Goede God, wij danken U voor Maria,
die de moeder werd van Jezus, uw Zoon.
Zij geeft moed aan wie geen uitzicht meer heeft.
Voor velen, vrouwen en mannen,
is zij een voorbeeld van oprecht geloof en overgave.


Wij bidden U op voorspraak van Maria
dat wij naar haar voorbeeld mogen leven
om zelf toevlucht te kunnen zijn
voor wie in nood verkeren
vandaag, morgen en alle dagen.Een leuke verrassing was de komst van Mgr. Hendriks, ook administrator van onze parochie, om deze avond met ons mee te maken. We besloten de avond met een groot en welgemeend applaus voor de geweldige organisatie! De avond heeft 350 euro opgebracht voor de Stichting Dream!